Page tree
Skip to end of metadata
Go to start of metadata

Bakgrund

I samband med uppdatering av SISU har vi gjort om Tillfällesfliken så att den ska bli lättare att arbeta med, framförallt för Antagningen som granskar stora mängder tillfällen i samband med katalogarbetet varje höst.

 

Basinformation tillfällen

För kurser på grundnivå ser nu basinformationen ut på detta sätt. Fälten är desamma men de har flyttats för att ge ett renare gränssnitt.

 

 

 

 

 

 

Urval (främst för antagningshandläggare)

Längst ner i basinformationen går det nu att se vilket urval som angivits på kursens tillfällen.

Samma urval på samtliga tillfällen (exempel):

Olika urval:

Tillfällen

Listan med skapade tillfällen är en utfällbar lista vilket innebär att när du klickar på ett tillfälle fälls det ut istället för att du skickas till en ny sida. Du kan alltså ha flera tillfällen öppna samtidigt om du vill. Se bara till att du ändrar och sparar i rätt tillfälle.

En annan förändring är att listan har fler rubriker som underlättar när du behöver leta fram rätt tillfälle i listan. Till exempel ser du om det är ett distanstillfälle och under vilken period kurstillfället ges.

Om kursen har många tillfällen kan man fälla ut hela listan genom att klicka på den blå pilen nedanför den avkortade listan, Visa äldre tillfällen.

När du klickar på Skapa nytt tillfälle skapas det nya tillfället i samma vy fast nedanför tillfälleslistan.

 

Tillfället

Den största förändringen har skett på tillfällesnivån. Till höger ser du hur ett helt nytt tillfälle ser ut nu. Vi har flyttat om fälten så att de är sorterade efter "område" och all information som har med antagningsförfarande och urval ligger längst ner.

Länk till tillfälle

Genom att klicka på länksymbolen i fältet SISU identitet får du fram en direktlänk till tillfället som du kan skicka till exempelvis Antagningen.

Period

Fältet för kursstart (terminens första eller andra del) är nu obligatoriskt och placerat ovanför tillfällesperioden. Detta för att man inte ska missa att ange detta och se till att det överensstämmer med veckorna kursen går.

Undervisningsspråk

Undervisningsspråk anges nu genom att dra språket eller språken till rutan till vänster. Det går att flytta om språken i sin lista och även att flytta tillbaka dem till listan över tillgängliga språk.

Antagningsomgång

Nytt för denna uppdatering är att du redan vid skapandet av tillfället ska ange Antagningsomgång. Detta fält aktiveras om du väljer Antagningsförfarande NyA.

Exempel:

  • HT2014 - Den stora antagningsomgången
  • IKHT14 - Internationella kurser
  • MASTERHT14 Internationella masterprogram
  • SKOLHT14 - Skolverket lärarlyft
  • ST2014 - Sommarkurser

 

Särskilt urval

Särskilt urval läggs in i samråd med Antagningen och meddelas per mail till antalla@su.se

 

Klicka på bilden för att se den i större format.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Klicka på bilden för att se den i större format.

 

 

Klicka på bilden för att se den i större format.

Klicka på bilden för att se den i större format.